Stergare / fete de masa Artizanat si cadouri speciale – artizanat obiecte traditionale romanesti precum: suveniruri, icoane, oua incondeiate, oua cu margele, costume populare, figurine de ceramica, executate de artizani, avand ca decoratiuni motive populare. Descoperiti arta traditionala romaneasca realizata de mesteri populari din toata tara. In mare parte produsele noastre sunt unicate si parte din ele pot fi insotite de certificate de autenticitate.

Stergarele și fetele de masă tradiționale românești reprezintă o fuziune captivantă intre artă și utilitate. Aceste produse sunt tesute de către meșterii populari români și poartă amprenta unică a regiunii din care provin.

Ștergarul si fața de masă tradiționale sunt folosite in aproape toate zonele țării avand diverse întrebuințări in gospodăriile rurale: acoperirea vaselor cu mâncare, decorarea pereților, ștergerea mâinilor sau la obiceiurile care au loc in timpul ceremoniilor de înmormântare, cununie sau botez.

Decorarea locuinței țărănesti se face cu stergare, astfel încat acestea să încadreze ferestrele, icoanele pictate sau vasele din ceramica.Ștergarele cu franjuri si broderii  broderii  sunt folosite si la realizarea costumului popular pentru femei in toate regiunile tarii.

Atăt stergarele cât și fețele de masă sunt realizate pe război de țesut cu modele geografice, florale, geometrice, păsări stilizate, crucea cu aripi etc.

Cumpărând și folosind aceste produse, contribui la conservarea meșteșugurilor tradiționale românești și susții meșterii locali, ajutând astfel la menținerea culturii autentice a țării noastre.